Centrale conventionale

Filtru

lei

Produse găsite: 18

new
BIASI RINNOVA NEW
Cazan tradițional pe gaz cu dublu circuit Ariston GENUS X 24 FF
Cazan tradițional pe gaz cu un singur circuit  Ariston CLAS XC SYSTEM 24 FF
-13%
Centrala Baxi ECO4s 24 F
Centrala BOSCH GAZ 6000W (24kW) WBN6000-24C
brand
Centrala FONDITAL Antea CTFS monotermic 24kw TF
Centrala IMMERGAS Eolo Mythos 2E 24 KW
-14%
Centrala RADIANT COMFORT RSR 24
Centrala termica Ariston Genus XC 24FF
-4%
Centrala termica Chaffoteaux Alixia Ultra 24 FF NG
Centrala Warmhaus LAWA 24kW
MICROCENTRALA FONDITAL DELFIS CTFS 40, KIT EVACUARE INCLUS, 38 kW
brand
MICROCENTRALA FONDITAL DELFIS CTFS, KIT EVACUARE INCLUS, 24 kW
Warmhaus LawaPlus 24 кВт
Centrala termica Baxi ECO Four 24kw
Cazan de gaz FERROLI DIVATECH D C24 cameră de ardere deschisă
Centrala FERROLI Divatech F24 D (24 kW)
Centrala IMMERGAS Eolo Mini 24 KW

Cazane cu convecție pe gaz: ce este și care este principiul funcționării lor

Cazanele de încălzire cu convecție pe gaz sunt un design clasic simplu, în care un arzător cu gaz arde gaz prin încălzirea unui schimbător de căldură cu un lichid de răcire situat deasupra acestuia, lichidul de răcire circulă prin sistemul de încălzire și degajă căldură. De fapt, acestea sunt cazane obișnuite, simple, bine cunoscute. Pot fi atât montate pe podea, cât și pe perete, cu un singur circuit și cu dublu circuit, au o cameră de ardere deschisă sau închisă.

Principalul dezavantaj al acestui design este limita de eficiență. Majoritatea cazanelor moderne cu convecție au o eficiență cuprinsă între 88-92%, iar modelele cu cea mai mare eficiență de 93-94, 5% nu sunt întotdeauna justificate din punct de vedere financiar, deoarece cu o creștere de doar 2% au un design mult mai complex și costă de 1,5-2 ori mai scump. Dar chiar și cu rate atât de mari pentru cazanele cu convecție, o mare parte din căldura din camera de ardere trece prin coș și rămâne neutilizată. Temperatura gazelor de eșapament ajunge adesea la 70-80-90 CP.


În plus, un dezavantaj puțin cunoscut înainte de cumpărare, dar neașteptat și frecvent în timpul funcționării este formarea condensului în coșul de fum. Se formează, de obicei, în timpul modului de încălzire la temperatură scăzută, când temperatura gazelor care scapă prin coș scade sub 50-60 C, mai ales dacă gazele sunt evacuate printr-un coș tradițional, vertical, atunci când se proiectează care abateri de la SNIP sunt adesea permise.Pe un coș coaxial, indiferent de temperatura de încălzire, la temperaturi stradale sub -15 cp, se formează adesea gheață, care îngustează sau blochează complet descărcarea produselor de ardere, în urma căreia cazanul oprește gorenje, automatizarea elimină eroarea corespunzătoare.